Nyhedsbrev nr. 2

Meget er sket siden sidst...

April 2014

MTB Randers er blevet 3 måneder ældre som klub. Stadig med løbende medlemstilgang, og nu med flere succesfulde arrangementer i baggagen.  Siden sidst har vi afsluttet vores Vinter Cup. Vi havde en hyggelig formiddag nytårsaftensdag med Stjerneløbet. Vi har haft generalforsamling, og en del ryttere har været ude til diverse løb.

Vi vil benytte dette nyhedsbrev til at give jer medlemmer en kort statusopdatering, og informere lidt mere om, hvad der kommer til at ske i den kommende tid i MTB Randers regi.

Antal medlemmer
Vi er i øjeblikket 193 medlemmer i MTB Randers.

Udlevering af Klubtøj
Klubtøjet kommer til vores leverandør d. 15. april, kort herefter modtager vi det, og gør det klar til udlevering. Når vi er tættere på datoen melder vi ud på mail og Facebook, omkring de nærmere detaljer for udlevering.

12 timer i Rold
Der er på nuværende tidspunkt tilmeldt 50 MTB Randers medlemmer via vores fællestilmelding. Det er sejt. Vi får et område tildelt, hvor vi kan være med vores telte osv. – så vi kan få lavet en god base camp. Det skal nok blive en hård, udfordrende og sjov dag i Rold Skov.
Vi forlænger tilmeldingsfristen til d. 10. april. Læs mere på hjemmesiden om vores fællestilmelding til løbet.

Klubnavn ved tilmelding til løb
Når I tilmelder jer forskellige MTB løb og skal udfylde rubrikken ”Klub”, er det vigtigt at i udelukkende skriver MTB Randers, og ikke tilføjer andre navne såsom: firmanavne, kalde-navne og andre sjove navne. For licensrytterne er dette et krav ved Licensløb, som kan medføre straf, hvis det ikke overholdes, og DCU opfordrer ligeledes motionsrytterne til at holde sig til samme retningslinjer. Vi håber på jeres forståelse, tager det som en selvfølge at i bakker op om dette.   

Status på XCM løbet - hjælpere, hjælp med at promovere løbet etc.
Detaljerne om MTB Randers’ maraton løb er på plads og tilmeldingen har været åben i nogle uger. Det er en udfordrende rute, som virkelig kan teste rytterne. Der er både Licens og Motions klasser. Der er lagt op til at vi laver et rigtig godt start- /målområde, så det også er hyggeligt for publikum. Læs meget mere om løbet på vores hjemmeside.

Vi håber rigtig mange af jer medlemmer vil deltage, og tage familien med. Ligeledes vil vi gerne opfordre jer til at invitere ryttere, som I kende  fra andre byer og klubber. Det er jo et nyt løb, så vi er på overarbejde med at gøre opmærksom på løbet.

Vi har dog også brug for nogle frivillige, til at hjælpe på dagen med arrangementet - alt hjælp er velkommen om det er en time eller hele dagen. Michael Lajer er løbsleder, og han har oprettet en begivenhed på vores Facebook Forum til dem, som vil hjælpe med på selve dagen. Håber I vil støtte op om arrangementet, som rytter eller hjælper.

Spor i Romalt
Som mange af jer allerede ved, så er klubben i tæt dialog med Randers Kommune vedr. at få markeret et MTB spor i Romalt Bakker. Ruterne (sort og rød) er aftalt med kommunen – vi mangler udelukkende nogle enkelte godkendelser fra et par private lodsejere. Vi forventer at det snart falder på plads.

Derfor er det planen at lave en arbejdsdag i Romalt Bakker, hvor vi hjælper med at markere ruten op, klipper lidt til og laver et par nye spor.

Denne arbejdsdag bliver formentlig i slutningen af april eller starten af maj. Vi håber mange har lyst til at hjælpe til – så vi kan blive hurtigt færdige. Mere info kommer senere. Ruterne blev kørt godt til søndag d. 30. marts hvor fællestræningen var henlagt til disse spor. En fantastisk dag med ca. 65-70 medlemmer, samt en del familie, som kom ud og heppede. Respekt.

Spor i Månedalen
Vi er også ved at få lavet et opmærket spor i Månedalen. Her en ruten godkendt. Derfor er det planen at vi også her afholder en arbejdsdag, mandag d. 21. april (2. påskedag). Her skal vi blot markere ruten og lave et par nye spor for at undgå at køre på enkelte stier. Igen håber vi at mange har lyst til at hjælpe til – så vi kan blive hurtig færdig. Meld jer gerne til ved at skrive en mail til Frank Rasmussen på: frank@frmarketing.dk.

MTB Teknik bane i Romalt Bakker

Randers Kommune har via Randers Cykelby bevilget en sum penge til at etablere en MTB Teknik bane i Romalt Bakker. Det bliver en lukket bane hvor man kan forbedre sin teknisk – sving, hop, drop, kørsel på sten-sætning, skarpe opkørsler mv. Banen bliver etableret i uge 21 og 22, hvilket er i sidste halvdel af maj måned. Der er lavet aftale med entreprenør, og Lasse Sommer og Frank Rasmussen deltager også i projektet.

Fællestræning
Træningen i MTB Randers går rigtig godt. Der er stort fremmøde hver gang, hvilket er super fint. Dette fremmøde er med til at give os alle mulighed for at afvikle nogle gode og indholdsrige træninger på alle niveauer/hold. De nye holdinddelinger ser også ud til at virke efter hensigten. Vigtigt er dog stadig at alle medlemmerne får sig placeret rigtigt, for dermed at få mest mulig udbytte af træningen. Hvis der er nogen der er usikkre på, hvilke hold de skal køre på, spørger man naturligvis bare trænerne på dagen, eller retter henvendelse pr. mail eller telefon til Niels Bak Sørensen ved lejlighed. (Tlf: 51 17 80 34, nielsjbs76@hotmail.com)

Generelt har medlemmerne forbedret sig meget, både formmæssigt, men især også mht. teknikken. Her er der virkelig sket en kæmpe fremgang.

Fortsæt det store fremmøde venner, og lad os alle få et super godt MTB år i 2014.

Børne-/ungdomsopstart i maj

Vi vil gerne stille og roligt introducere børn i Randers og omegn til MTB sporten. For at se, hvad der er grundlag for, laver vi her til at starte med et par forsøgsdage.

D.  17. maj og d. 24 maj kl. 10 til 11.30, vil der blive afholdt et børnearrangement. De eneste krav er en cykel, hjelm og godt humør samt at medbringe far eller mor, der også er udstyret med cykel, hjelm og godt humør. Vi laver 2 rundstrækninger, en for de små og en for de større børn/unge. For de største af børnene kan der forekomme et par øvelser, hvis lysten og modet er der.

Dette skal ses som et hyggearrangement på forsøgsbasis, derfor vil MTB Randers efter ”træningen”  være  vært med lidt kage og en sodavand. Træningen vil i første omgang som udgangspunkt være for medlemmer af MTB Randers´ børn.

Målet på længere sigt er, at få en selvstændig ungdomsafdeling i MTB Randers, hvor der bliver træninger, deltagelse i løb og sociale arrangementer.  Træningen vil tage udgangspunkt i leg på cykel. Dette vil kræve opbakning fra forældre. Hvis i har lyst til at bakke op om initiativet, så kig forbi med jeres børn allerede d. 17.05 og tag Jeres børn med. Det er gratis at deltage både d. 17. og d. 24.

Arrangementet vil foregå i Månedalen, og tilmelding vil kunne ske fra vores hjemmeside. Mere info herom senere.

Medlemskab for ungdom vil være 325 kr. pr. år.

Fjordløb
Vi har i bestyrelse drøftet om vi skulle lave et samlet hold til Fjordløbet som foregår i Randers Festuge. Vi har endnu ikke detaljerne på plads. I hører nærmere.

 

Med venlig hilsen

Bestyrelsen i MTB Randers